Aktualno

Zamenjava/vračilo izdelkov

PRAVICA DO VRAČILA BLAGA

Potrošnik (po ZVP, je potrošnik fizična oseba, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti.) ima pravico, da v 14 dneh od datuma prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od kupoprodajne pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema blaga.

Vračilo plačila bo izvedeno takoj, ko je postopek odstopa od pogodbe zaključen, najkasneje pa v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila, ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov najdete TUKAJ.

Sporočilo o odstopu od pogodbe je skupaj z izpolnjenim obrazcem potrebno poslati preko elektronske pošte na naslov info@jpg-tennis.com, ali po klasični pošti na naslov:

J.P.G. TENNIS

BSP PLUS, Slavko Koroša s. p.

Erjavčeva 73

2000 Maribor

Slovenija

Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe. Prosimo, izogibajte se poškodbam in umazanosti izdelkov ter embalaže. Izdelke pošljite nazaj v originalni embalaži z vsemi dodatki in sestavnimi deli, ki so bili priloženi v embalaži. Uporaba ustrezne zunanje zaščitne embalaže je zaradi večje varnosti pri transportu nujna.

Blago mora biti vrnjeno nepoškodovano, brez vidnih znakov uporabe, v nespremenjeni količini in v nepoškodovani embalaži. Če so le ti bili poškodovani že ob dobavi, vam to ne preprečuje pravice do vračila, vendar morate škodo nemudoma prijaviti dostavni službi, katera je izdelek dostavila (svetujemo pregled pošiljke takoj ob dostavi), kasnejše reklamacije žal ne morejo biti upoštevane.

Proizvajalec artikla predpiše tudi njegovo originalno embalažo (v skladu s 36. členom Zakona o varstvu potrošnikov). Ker je embalaža sestavni del artikla, jo je ob morebitnem odstopu od pogodbe prav tako potrebno priložiti takšno, kot je bila v prvotnem stanju naročenega artikla (torej nepoškodovano in v nespremenjeni količini). Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek pošiljanja blaga.

Če je potrošnik morda izdelke že začel uporabljati, jim kaj dodajal (npr. strune pri loparjih), odprl zaščitni pokrov prehranskega dopolnila, pri tehničnih izdelkih odprl posamezne komponente ali jih sestavljal, odstop od pogodbe žal več ni možen.

Blaga, ki ni bilo prej plačano in kupljeno pri našem podjetju, ne moremo sprejeti, kot vračilo ali zamenjavo. 

Pravico do zamenjave blaga, vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

ZAMENJAVA BLAGA

J.P.G. TENNIS Vam omogočamo tudi zamenjavo kupljenega blaga. Če prejeti artikel ne izpolnjuje Vaših pričakovanj (Vam ni všeč ali Vam ne pristaja), ga/jih lahko zamenjate z drugim. Sporočilo o nameri zamenjave blaga, je skupaj z izpolnjenim obrazcem potrebno poslati preko elektronske pošte na naslov info@jpg-tennis.com, ali po klasični pošti na naslov:

 J.P.G. TENNIS

BSP PLUS, Slavko Koroša s. p.

Erjavčeva 73

2000 Maribor

Slovenija

Obrazec za zamenjavo blaga, najdete TUKAJ. Čas, ki ga imate na voljo za menjavo izdelka je 14 dni. Pričetek štetja navedenega časovnega obdobja je naslednji dan, ko ste prejeli blago.

V kolikor je prodajna cena vrnjenega izdelka višja od cene novega izdelka, bomo razliko nakazali preko bančnega nakazila na vaš račun v 10 dneh, od datuma, ko smo nov izdelek odposlali iz našega skladišča. Prosimo vas, da navedete vašo št. transakcijskega računa v obrazec, ki ga je potrebno priložiti ob vračilu oz. zamenjavi izdelka.

V kolikor je prodajna cena izdelka, ki ga vračate nižja od prodajne cene novega izdelka, vas prosimo, da razliko nakažete na naš bančni transakcijski račun. Po prejemu vašega nakazila, bomo zamenjavo tudi realizirali.

Povsem razumljivo je, da ostajajo vaše zakonite pravice do preklica pogodbe nespremenjene, kljub temu, da ste že koristili pravico do zamenjave.

Če je potrošnik morda izdelke že začel uporabljati, jim kaj dodajal (npr. strune pri loparjih), odprl zaščitni pokrov prehranskega dopolnila, pri tehničnih izdelkih odprl posamezne komponente ali jih sestavljal, zamenjava blaga oz. odstop od pogodbe žal več ni možen.

Blaga, ki ni bilo prej plačano in kupljeno pri našem podjetju, ne moremo sprejeti, kot vračilo ali zamenjavo. 

Pravico do zamenjave blaga, vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.                                                                                                         

POMEMBNO

·         Preden vrnete izdelek prodajalcu, ga je potrebno o tem obvestiti preko elektronske pošte (navedeno zgoraj) ali klasične pošte (navedeno zgoraj), ter zraven priložiti obrazec za zamenjavo / vračilo blaga.

·         Ko vračate izdelek prodajalcu, je pred tem potrebno izpolniti obrazec za odstop od pogodbe, ki ga lahko najdete TUKAJ. Pri vračilu je potrebno priložiti tudi originalen račun ali kopijo računa.

·         Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke, ter da blago ustrezno pripravite za transport (pri tem lahko uporabite embalažo, ki ste jo prejele od J.P.G. TENNIS ali uporabite drugo ustrezno varno embalažo).

·         Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen, če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

·         Riziko poškodbe izdelka zmeraj nosi pošiljatelj.

·         Če uveljavljate garancijo, boste popravljeno blago prejeli najhitreje, če garancijo uveljavljate neposredno pri proizvajalcu oziroma njegovem pooblaščenem servisu (napenjalci loparjev, ure, merilci,…).

Za vsa morebitna dodatna vprašanja, smo na voljo na GSM številki +386 (0)31 383 003 ali nam pišite na elektronski naslov info@jpg-tennis.com

 PROCEDURA  VRAČILA / ZAMENJAVE BLAGA

V kolikor želite izdelek zamenjati ali vrniti Vas prosimo, da najprej izpolnite obrazec za zamenjavo / vračilo blaga, Zatem pošljite izdelke, ki jih želite zamenjati oz. vrniti skupaj z računom na naš naslov:               

J.P.G. TENNIS

BSP Plus, Slavko Koroša s. p.

Erjavčeva 73

2000 Maribor

Slovenija

V kolikor so vsi pogoji, ki jih določa vaša pravica do zamenjave / vračila blaga izpolnjeni (navedbe zgoraj), bomo blago skladno z vašimi zahtevami in razpoložljivimi zalogami odposlali na vaš naslov.

*razloga za zamenjavo / vračilo blaga po ZVP ni potrebno navajati.

Več informacij, ki se nanašajo na vračilo oz. zamenjavo blaga boste našli v naših FAQ.

OBRAVNAVA POŠKODOVANIH POŠILJK (ODŠKODNINE)

Če ste ob prevzemu pošiljke opazili, da je artikel ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, morate sprožiti postopek odškodnine pri Pošti Slovenije. To storite tako, da paket prinesete na pošto takoj, ko opazite poškodbo oziroma najkasneje v roku 30 dni od prevzema paketa. Poštne uslužbence opozorite, da je treba izpolniti obrazec Zapisnik o poškodovani pošiljki, ki ga nato tudi podpišete. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo odškodnina rešena v najkrajšem možnem času.

J.P.G. Tennis © 2019.